Näääääää

Har precis lämnat Felicia på dagis. Det var bara tack å hej, springa in, greppa en bok, sätta sig i soffan och vinka hejdå till sin sledna morsa. Min egen lilla sol. Det kan vara vilket skitväder som helst, Felicia lyser alltid för mig. Vad jag älskar dig.. Det har hänt så mycket på sista tiden.. det är som alla säger, jag trodde det var en klyscha, men det är sant - det händer så mycket när dom börjar på dagis. Jag blir fortfarande förvånad, nästan varje dag, över något nytt. Just nu är det mycket "Nääää!", när hon blir arg för något. Som igårkväll, då jagade jag och Dennis henne genom hela lägenheten för att hon skulle bada. "Nu ska du bada Felicia" Då far hon iväg, ställer sig och surar och skriker "Nä". Det låter så roligt så jag får vända bort huvudet för att inte börja skratta. Sättet hon säger det på låter som en gnällig gammal tant (typ som mig)



Du är en mycket klok och förståndig liten unge, klokare än många vuxna jag träffat.. Och du har lärt mig så mycket om livet och mig själv.
"Den vackraste stunden i livet var den när du kom.."










HAHAHA, nedrans rävrumpa!

Jag var bara tvungen att googla alternativa svordomar..

1: Häll vete i en säck
2: Skatan också
3: Fantomen ta dig
4: Gävleborgs förbandslåda
5: Nedrans rävrumpa
6: Fanta dig
7: EisenBahn (aj som f-n)
8: Jätte äggskalle

9:Broccoli
10:Nedrans aktersnurra
11:Skatans hjälmar
12:Sören..!
13:Spiskummin
14:Skinslinka
15:Kratta
16: Hallonballe
17: Rut också
18: Urk-Bulle
19: Så ända in i bänken
20: Fy galet
21: Sketans
22: Ballalajka också
23: Nedrans Sketost
24: Zubejde !

Tusan också!

Alternativ till svordomar:

Tusan. Sjutton. Nedrans. Attans. För bövelen.

Sen kommer jag inte på fler. Hur mycket effekt ger dessa alternativ? Typ ingen effekt alls. Har ni fler förslag?

F*N

Det var ju inihelvete vad man blir deppig av detta vädret. (Och det var ju FAN vad jag svär hela tiden) Jag blir så påverkad av sånt här skitväder.. Tänk positivt Johanna, positivt. Som jag tänker - så blir det. Fast det hjälper nog förstås inte att tänka att det inte regnar.. för det gör det ju. Vissa saker kan man inte göra något åt, men man kan ju välja hur man förhåller sig till det. Man kan välja att deppa ihop och man kan välja att tänka att det är ju kul med regn. Man kan plaska i vattenpölar och man slipper vattna blommorna. Om man nu har några blommor. Det var ju satan vad jag är vis!

Och det var ju fan vad jag svär.

Nu jävlar!

Jag ska sola och bli brun. Färga håret. Tatuera mig. (Bland dansande elefanter är du en bagatell, betänk det och så torka väck flinet!) Sätta mig själv på nån diet. Eller bara sluta dricka cola och sluta äta massa onyttigt. Eller kanske köpa bajs-té. Det finns faktiskt. Man dricker det och sen.. skiter man väck kilona? Jag vet inte men det låter ju bra. Jag vet att det är ytligt men det kan inte hjälpas, nu jävlar vill jag bli en MILF!

Gräddbullar till frukost är inte okej

Jag måste sluta.

Peace love and understanding.. alltid.

Varför skriver jag inte längre? Är det för att jag mår bra? Det finns kanske inget att älta längre. Kan man må för bra? Cornelis Vreeswijk sa att "Det är först när en människa blir riktigt desperat som hon kan börja skriva och bli en bra poet och författare." Isåfall är det kört för mig. För desperat är jag inte. Eller.. desperat efter att få göra något kreativt är jag nog. Så kanske jag kan tolka herr Vreeswijks ord?

Det är som att jag ser allt så mycket klarare. Som att ha fått på sig ett par mentala glasögon med en djävulsk styrka i. Felicias solblekta hår, hennes fötter i sandlådan. Kaffe med en vän.. ett samtal, ett sms. Min familjs starka sammanhållning. Jag ser vad som är viktigt i livet. Jag skiter högaktningsfullt i dom som vill få mig att känna mig kass, vare sig det rör sig om människor i verkliga livet eller mina egna inre demoner. Jag ältar inte längre, jag övertolkar inte. Försöker att inte analysera sönder allt. Jag tänker att livet är för jävla gott att leva och jag tror på mig själv. Som alltid - peace, love and understanding!

RSS 2.0