Hjärtemugg

Godmorgon. Såhär dricker jag mitt morgonkaffe, i en jättefin mugg som Smilla gjort till mig, med ett litet hjärta på botten.


Mina döttrar

Jag och Fideli gick lite tidigare till dagis när vi skulle hämta Felicia idag. Bra för Fideli att bekanta sig lite med fröknarna och barnen. Det är ju snart dags för henne att börja där. Hon fyller snart ett år.. Galet. Lilla Fidde.Hon är alltid så glad, gladare unge har jag nog aldrig träffat (och det säger jag inte bara för att hon är min, för det är faktiskt sant)
Och så Felicia.. Smarta, förståndiga, klumpiga, vilda, omtänksamma lilla Flisan. Hon har varit så mysig ikväll. Och lydig. Inga protester alls.. Och då blir jag orolig. För på nåt konstigt vis.. så vill jag nästan att hon ska trilskas lite. För då är det Hon. Felicia är viljestark.. kan man säga. Envis som en gammal get. Fy tusan vad jag älskar dessa barn. Ja, jag är väldigt sentimental ikväll..


Kärlek

Dagen idag har varit en mycket bra dag. Vad man ska göra för att bli glad i själen och få ro i sinnet - är att omge sig med goda människor. Snälla, enkla, roliga människor. Det är inte svårare än så.


Klart grabben ska ha en dockvagn! (Lååångt inlägg!)

I helgen firade vi lille Wille som blev 2 år. Han önskade sig en dockvagn. Eller rättare sagt, hans moder antog det eftersom han använde sin leksaksmikro som vagn där hemma. Älskar när man får tillfälle att handla "flicksaker" till pojkar och tvärtom. Ja, för mig är sånt viktigt.
Nu är Felicia i den åldern att hon börjar bli påverkad utifrån, om vad man "ska och inte ska ha". Men här hemma kommer jag fortsätta göra mitt bästa för att hon inte ska bry sig om vad som är för killar och vad som är för tjejer.

Vi har köpt typiska "pojksaker" till henne ända sen hon var bebis. Ska dock erkänna att i början var jag väldigt anti ALLT som var rosa, jag vägrade dockor och så. Men det var innan jag fattade bättre. Nu vet jag att det inte handlar om att förbjuda, utan om att tillföra. Det handlar om att ge valmöjligheter. Att låta henne välja. Nu har hon både dockor och bilar och kläder från både pojk och flick-avdelningen. Men okej, de allra värsta sötaste prinsessklänningarna skippar jag helst.


Jag försöker verkligen att sätta mig in i allt det här, jag vill lära mig allt vad gäller genusmedvetenhet. För jag är övertygad om att det har så oändligt mycket större betydelse än vad dom flesta tror. Stannar man upp i små vardagliga grejer och tänker efter så märker man faktiskt hur påverkade vi är.

När Felicia ville klippa av allt hår, riktigt kort, så lät jag henne göra det. Därför att jag inte ser nån anledning att bråka och tvinga henne till klämmor och uppsättningar som hon inte ens vill ha. Folk höll ju på att smälla av när jag lät klippa henne kort. Herregud! Okej, nu var det typ världshistoriens sämsta frisör vi råkade hamna hos så frillan blev långt ifrån vad jag hade tänkt. Men det är ju nästan ännu värre, att folk (och ja, lite jag själv också, det erkänner jag) blev helt förfärade över att det blev hackigt och snett. Vafan, det är HÅR. På ett litet barn. Skulle aldrig aldrig nånsin visa henne att "hoppsan det här blev inte som det skulle!" Och inte heller skulle jag säga att hon inte kan ha kort hår bara för att hon är tjej.

Jag vill inte att det ska handla så jävla mycket om utseende. Jag gillar inte när det är så mycket ooh vad sött! och ooh vad fin du blev! Som om hon inte alltid är fin?!
Jag berättar för henne att hon är bra, modig, snäll, rolig, viktig. Ja jag säger bl. a just så, "Du är viktig". Fast det kanske låter konstigt eller löjligt för en del, så är jag säker på att det är bra mycket bättre att fokusera på hennes personlighet och positiva egenskaper än på utseende. Även om hon inte fattar själva innebörden nu, så gör hon det sen. Och jag ska fortsätta säga så alltid, till hennes lillasyster också givetvis. Mina älskade ungar som inte är några prinsessor ;) utan bara helt enkelt världens bästa goaste finaste ungar!


Dreglar lite

Har spenderat hela dagen hos mamma. Nu är vi hemma. Barnen sover sen ett par timmar, jag och Dennis ligger på soffan och väntar på att Johan Falk-filmen ska börja igen. Gött att få dregla lite över Joel Kinnaman såhär på söndagskvällen. Fint avslut på helgen får jag säga!


Hos mamma

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Home is where your mum is. Så är det verkligen. Fatta att jag snart är 27 bast, och ändå sover allra bäst i mammas säng.


När man vaknar till detta gör det ingenting att klockan bara är sex på morgonen


Hästar igen

Ja minsjäl, vi spanade hästar igår igen. Min jättebraiga vän Anna har en mamma som jobbar i ett stall. Så dit körde vi igår. Där fanns inte bara sånadär jättestora livsfarliga megahästar utan även små söta ponnys (ponnysar, vad heter det?) Dom var alldeles lagom stora tyckte jag!


Lucklösa

Såhär ser det ut hemma hos oss just nu. Luckorna ska målas så dom var här i förrgår och hämtade dom. TVÅ veckor ska vi ha det såhär. Det stör inte mig så mycket egentligen, det ser ganska mysigt ut med röran i dom övre luckorna men att inte ha några luckor nertill är ganska jobbigt med en klåfingrig 10-månaderstös..


Hoppas på en snäll påskhare

Jag brukar önska mig sömn i julklapp och i födelsedagspresent. Nu är det ju ganska långt till båda delar, MEN påsken infaller tidigt i år så det kanske vore på sin plats att önska sig lite sömn i påskägget. Nu är det nämligen väldigt dåliga nätter, igen. Jag tackar högre makter för att jag ändå är en ganska morgonpigg människa. Annars hade jag blivit galen på riktigt!


Just nu

Fideli håller på att kväva mig. Man tackar!


Fredriksdal

Idag åkte jag, Dennis, Felicia och Fideli till Fredriksdal. Alldeles för sällan vi gör såna saker bara vi fyra. Vi packade ner varm Oboy och ostmackor (så gemytligt som det bara går!) och så stack vi och kollade på djuren. Kossor, getter, får, grisar och hästar. Fy fan vad jag är rädd för hästar. Fy. Fan. Och ändå älskar jag dom. Så himla fina djur. Men jag är så otroligt fruktansvärt skitjävlalivrädd, jag kan inte hjälpa det. Visade såklart inte det för ungarna utan stod där mest som ett fån med hjärtklappning och skrattade nervöst "Åh vilken fin häst.. och vad stor den är.. hehe.. hehe.."


Här är en nöjd Felicia och i bakgrunden skymtar man lilla söta pållen..



Ölkorv = viktigt!

Lillasyster Esset har gjort min nya header, visst är den fräsig?! Fast jag ser nu att jag har en svart prick i pannan. Jag får nog be henne fixa det. Eller kolla mig i spegeln, jag kanske har en prick i pannan på riktigt? Sen ska jag också säga det att den där långa smala grejen typ bredvid colan, det är en ölkorv det. "Man kan väl inte ha en ölkorv i headern?!" Joho, det är precis vad man kan! Mer ölkorv åt folket, som jag brukar säga.


Vi fyra

Det blev ju en liten alla hjärtans dag-fika igår. Jag, Dennis och ungarna. Enkelt men mysigt. Felicia uppskattade verkligen det. (Ja förutom att hon blev skitsur när hennes vaniljhjärta gick lite sönder..)
Fideli fick förresten smaka grädde från min semla, mycket uppskattat!


Detta är vad som krävs

Ja, såhär får det se ut om jag vill kunna diska ifred. Jag får dra fram alla plastgrejor i skåpet så att Fideli får annat att tänka på än att hänga i mina byxben. Den här perioden av mammighet är väldigt påfrestande kan jag tala om.


Fika, inte fixa!!!

Hittade ett stavfel i förra inlägget och sånt driver mig till vansinne. Jag vet att jag är en nörd men det kan inte hjälpas, sånt måste rättas till! Vi ska inte handla lite FIXA, vi ska handla lite FIKA.
Så. Nu kan jag andas ut igen.


Alla hjärtans dag

Många tycker att alla hjärtans dag är en löjlig grej men jag tycker att det är en ganska mysig dag. Visst är den kommersiell och vill få oss till att handla en massa krimskramsgullegull men vafan. Dennis är ledig idag så vi tänkte fixa lite till Felicia. Handla lite fixa (vaniljhjärta of course!) och duka fint med lite hjärteservetter och så. Det kommer hon gilla!


"Godmorgon.."

Klockan är nu halv sju på morgonen och jag kan konstatera att det här var den jobbigaste natten på länge. Fideli vaknade kl 01 och var jätteledsen. Mat, blöjbyte, nässug och vaggande. Inget hjälpte. Långt om länge somnade hon, men sov oroligt och har legat och vänt och vridit på sig. Sen vaknade Felicia kl 04.30. Och strax därefter vaknade Fideli igen. Godmorgon..


Lycka är..

.. att se sina föräldrar sitta tillsammans i soffan och dricka kaffe trots att dom varit skilda i 18 år <3

https://cdn3.cdnme.se/2182184/6-3/pic_511a7adae087c3176d773f2f.jpg" class="image">


Tummen upp doktorn!

Doktorn sa att det är ett vanligt virus Fideli har. Skönt att veta! Nu är det bara att vänta ut det.
Det var förresten en bra doktor. När hon såg "Fideli" i pappret sa hon med vänlig ton: "Det var ett ovanligt namn. Är det en pojke eller flicka?" Och varför jag tyckte det var bra, är för att Fideli hade knallrosa tights och lila/rosa body på sig. Dom flesta människor tar annars alltid för givet att om ett barn har rosa/lila kläder så är det en flicka.


Influensatider

Nu har Fideli varit sjuk i en halv evighet. Jag ringde vårdcentralen imorse och fick en tid i eftermiddag. Imponerande! Jag vill inte vara en sån som gnäller om allt, sjukvården i Sverige är fan bra, men vårdcentralen här i byn är inte det. En förkylning är inget farligt, det vet jag, men jag vill gärna att dom kollar ändå. Oroar mig för lunginflammation, halsfluss eller annat som kräver penicillin. Låt det bli vår, sommar och sol.. Åt helvete med vinter och influensatider!

En snorig liten Fidde


Belieber

Min treåriga dotter är besatt av Justin Bieber. Moster Smilla har hjärntvättat henne. Felicia är helt såld. Inte så att hon säger att hon är kär i honom och gråter sådär som fjortisarna säger. Men hon lyssnar på hans låt "Baby" flera gånger om dagen. Vrålar om hon ser nån kommersiell skit med Justin i affären: "Kooollaaa! Där är Justin!" Nu ikväll sa hon att hon tyckte faktiskt Justin kunde komma hit en kväll och sitta med oss i soffan. Vad svarar man? "Eeh.. jamen det gör han säkert.. nångång.. Hehe.. Eeh.."
Det knäppa är att jag själv börjar gilla pågadrullen! Den där låten är rätt svängig. Och då ska ni veta att jag AVSKYR sån musik i vanliga fall. Det är nog inte bara Felicia som blivit hjärntvättad..

Nedan lite bilder på grejor som Felicia fått av, gissa vem.. Ja precis, moster S.
Planscher på väggen, hemmagjort halsband och en gitarr. Baby baby baby ooooh!



Frukostkalas

Snart bär det av på frukostkalas (världens bästa påhitt!) hos min systerson. Idag är en bra dag, det kände jag direkt när jag vaknade. Jag är utvilad, pigg och glad. Trots att jag bara sovit knappt fem timmar. Jag säger som Madicken: " Idag känner jag livet i mej"

Peace love and understanding!


Fredagsmys med mig själv

Barnen sover, Dennis är iväg med en kompis och jag sitter här i soffan med ett glas cola och mina älskade ölkorvar. Det är inte alls dumt med lite egentid ska jag be att få tala om. Jag är ett ganska trevligt sällskap tycker jag!



1974

Det märks att boken är gammal när man ser ett askfat på soffbordet i den.

(Förresten så är det Ilon Wikland som illustrerat boken, såå sjukt fina bilder!)


Bild från igårkväll

Nybadad liten unge som prompt skulle ha handduken virad kring håret trots att den trillade av femtielva gånger.

Vackrast i världen är du och din syster.




Hejdå skit-torsdag

Hittade inte ett endaste litet fynd på loppisen idag. Fan vad sur jag blev! Det var kanske där det gick snett, för resten av denna dagen har varit helt kass. Jag är trött, sur, irriterad, ledsen och ja, jävligt gnällig. Jag säger godnatt tidigt ikväll, och hoppas på en bättre dag imorgon!


Det krävs inte mer än en loppmarknad för att en sleden morsa ska bli glad i själen

Dennis är ledig idag, det är loppis i stan och vi sitter i bilen på väg dit. Jag är taggad!


Snö

.. och ännu mera snö. Nu tycker jag att det räcker. Jag vill ha sommar och sol, och kort tajt kjol. Nja. Men jag vill iallafall att det ska bli sommar. Tänk att kunna ta barnen i händerna och bara gå rakt ut. Utan overaller som krånglar, utan tjocka vantar och halsdukar och fleecetröjor. Jag längtar!


Bill och bolla

Jag har fyndat igen! TVÅ SPÄNN för denna underbara bok, Bill och Bolla av Gunilla Bergström. Vi hade den som talbok på lp-skiva när jag var liten. Den är så fin så fin, så ni anar inte. Alla borde läsa den för sina ungar.


Morgonlyx

Det blev en runda till solariet efter att jag lämnat Felicia på dagis. Sjukt skön avslappning, jag mår alltid så bra när jag har solat. Händer dock mycket sällan nuförtiden. Man vill ju inte se ut som en grillad kyckling. Eftersom jag lämnat Felicia på dagis hade jag vagnen med mig, och den fick jag ställa inne på solariet. Undrar vad folk har tänkt när dom sett en tom barnvagn precis innanför entrén.. Jag har inte solat mitt barn, jag lovar!
(Och eftersom Dennis börjar jobba först om ett par timmar så är han hemma med Fideli, så henne har jag inte heller solat!)



Zzzzzz

Älska när jag går igång på något ämne och brusar upp och skriver som om det gällde liv och död och sen bara känner jag.. godnatt.


På tal om..

Ja, på tal om familjen Annorlunda så vill jag dela med mig av något jag läste nyss på Flashback om just det programmet.
Det skrivs om ett av paren som gifte sig förra säsongen. "Whitetrash-bröllop, närmaste kyrkan, kvarterets festlokal, smörgåstårta från Coop" Och angående pappan när han friade "Han kunde iaf bytt om till något bättre än arbetskläder!"

Och jag känner bara att snälla rara människor, hur är ni funtade egentligen? Tror ni på fullaste allvar att alla som gifter sig vill ha ett sagobröllop? Tror ni att vartenda brudpar i detta landet känner att dom vill leka prins & prinsessa och åka nån jävla pumpa till bröllopsfesten som hålls i.. ja, var ska det hållas för att det ska duga? Kungliga slottet?


Jag kan med handen på hjärtat säga att:

1. Om Dennis friar till mig får han hemskt gärna ha arbetskläder på sig (finns det nåt sexigare på en karl?)

2. Jag vill inte se ut som en Disneyprinsessa. För jag är inte en sådan. Och varför skulle jag vilja vara det just på min bröllopsdag? Varifrån kommer uppfattningen att alla tjejers dröm är att känna sig som en prinsessa? (Och hur fan känner sig en sådan förresten?)

3. Mitt bröllop skulle absolut definitivt bestå av närmaste kyrkan, byns festlokal, men kanske inte smörgåstårta från Coop för här finns inte Coop men här finns Oj som gör för jävla goda smörgåstårtor.

Jag kan ärligt talat inte se hur jag skulle hålla mitt bröllop på annat sätt än ovan nämnda. Även om jag sket guld. Jag fattar verkligen inte hur yta kan vara så viktigt? Jag förstår inte hur folk kan ta lån på flera hundratusen till sitt bröllop. Om man är en sleden morsa, farsan kanske en vanlig knegare, om man är en helt vanlig Svenssonfamilj - varför ska man vara någon annan på sitt bröllop då? Man är väl den man är? Om någon kan förklara för mig så tar jag tacksamt emot förklaringen.


Familjen Annorlunda

Åh vad jag älskar det programmet. Verkligen ÄLSKAR det! Beror inte på att jag själv har barn utan för att det verkligen visar vad som är det viktiga här i livet: familj, kärlek, gemenskap. Pengar är inte allt, när ska folk förstå det? Givetvis behöver man pengar för att leva, det fattar ju jag också. Man måste äta, bo, ha kläder, m.m. Men pengar i överflöd är inget man behöver. En av mammorna sa något i stil med "Jag är störtrik när jag har mina barn". Och så enkelt är det.


Fidde och mamma poserar


Felicia väljer igen

Såhär ser hennes outfit idag.. Jag säger inget..


"När du står i skiten upp till halsen återstår bara att sjunga"

Idag är en tråkig dag. Kommer inte på nåt roligt att göra. Felicia har kompis här så hon har iallafall roligt. Jag och Fideli chillar framför tv'n och kollar ut på slaskvädret. Jag blir så lätt rastlös! Och negativ känner jag. Men nej, man kan inte sitta här och deppa hela dagen. Nu får jag försöka vara lite kreativ. Skärpning Olsson!


Tråkmånsar

Ni är SÄMST PÅ ATT KOMMENTERA! Jag blir ledsen i ögat! :'(


Morsan har också det bra!


Busfabriken

Fidelis premiär på Busan. Farsan har minst lika roligt!


Typiskt Sverige

Hann inte se många av melodifestivalens bidrag, men jag hann se låten som framfördes av killen som var ganska feminin. Han var sminkad och bar tajta kläder (Och var jävligt söt!) Givetvis blir det ramaskri på FB dagen efter. Så typiskt Sverige och svenskarna att bli förfärade så fort någon sticker ut ur mängden. Oerhört löjligt.


Ljuvliga helg

I fredags var det fest. Stora ungen hos farmor och lillungen hos morfar. Här hemma stod jag och sminkade mig, fönade och plattade håret i lugn och ro. Kollade på golvet flera gånger, ingen vilding som hängde i mina byxor. Mycket konstig känsla. Kvällen blev lyckad, med min syster, kusin och några av mina närmsta vänner. Big love!!!

Skönt att få hem barnen igår. Men jag säger inte att jag satt och saknade dom hela kvällen, för då hade ljugit. Det ÄR skönt att vara barnledig. Dagen efter längtade jag däremot. Är inte hel när jag är utan dom. Så när dom kom hem var ordningen återställd. Vi fyra åkte och åt på pizzeria på kvällen. Sen somnade jag och Flisan gott i hennes lilla säng till melodifestivalen. Trångt,men finns det hjärterum så finns det stjärterum!




Familjemys

Storasyster och hennes Wille har varit här idag. Vi tyckte att vi skulle sova ett litet slag, det tyckte inte barnen.


Jag gjorde det igen

Gick ifrån mina varor i affären, efter att jag betalat. Det är inte första gången det händer..


Om Felicia själv får välja


RSS 2.0