När jag ändå är igång..

 
.. med att efterlysa saker, så undrar jag om det finns någon som har en retro-sittvagn/sulky att sälja? Typ 60/70/80-tal. Kanske något i stil med denna? 

Brillor!

Är det någon som vet var man kan beställa såna där stora glasögon (med styrka) ? Ungefär såna jag har på bilden i min header. Dom jag har på där är min lillasysters och utan styrka. Tar tacksamt emot tips! 

Det är vi ändå

 
Tänker tillbaka på vår bröllopsdag. Som utgångsmusik i kyrkan valde vi "Det är vi ändå" med Tommy Körberg och Helene Sjöholm. En av dom finaste låtar som någonsin gjorts, med en helt underbar text. 
 
 
"Det syns i dina gester, syns på din rygg,
Den som kan va så rak, å jag vet vad som plågar dig,
Men du kan va trygg, du å jag vi gör gemensam sak,
När den vill tynga ner mig, oron jag bär,
Vet jag att du finns där,
Ja för såsom vi krattar gången,
Så får vi gå du å jag, för det är vi ändå.

Molnen vid horisonten hotfulla grå, stormen är här min vän,
Men den stormen ska också stilla, å vi ska få,
Du å jag lugnet tillbaks igen, om allt ska tagas från oss,
Ett har vi kvar, som ingen annan har,
Ja för såsom vi krattar gången,
Så får vi gå du å jag, för det är vi ändå.

Mullret har tystnat tror jag, inte ett ljud,
Jag hör det inte mer, å det ljusnar vid horisonten,
Tack käre Gud, du å jag ser hur naturen ler,
Stormen var bra för hjärtat, bra för min själ,
Gjorde oss båda väl,
Ja för såsom vi krattar gången,
Så får vi gå du å jag, för det är vi ändå.
Ja för såsom vi krattar gången,
Så får vi gå du å jag, för det är vi ändå.
För det är vi ändå"
 

Boknördar

Igår hade vi en riktigt bra dag. Jag och Felicia cyklade ner till biblioteket, Fideli fick vara hemma hos moster ett tag. Så att vi kunde få lite tid för oss själva, jag och Flisan. Jag har inte varit på biblioteket på jättelänge, vilket är dumt eftersom jag ju älskar att läsa. Nu fick vi äntligen tummarna loss och Felicia var HELNÖJD. Hon är ju (till min stora glädje) lika tosig i böcker som jag är.
 
Vi hade kunnat stanna där inne halva dan, men till sist fick vi slita oss och lasta alla böckerna på cykeln och trampa hemåt. Och så satt hon där bak i cykelsitsen med sitt alldeles egna lånekort i handen (bara det, att få ett eget lånekort var ju vääääldigt stort) och flinade och var sådär barnsligt och uppriktigt glad som bara en unge kan vara. Snacka om billigt nöje. Där ser man att saker inte behöver kosta mycket, eller kosta något överhuvudtaget. De bästa sakerna i livet är gratis! 

Gråter en skvätt

Jag är en blödig jävel. Har alltid varit och kommer så alltid vara. Jag är en sån som får ont i magen om jag ser ett ensamt barn komma gåendes på vägen. Särskilt om barnet går med huvudet lite nedböjt. Väska på ryggen. Eftermiddag, eller morgon. För då tänker jag att den ungen inte har haft en bra dag i skolan. Eller är rädd för att gå till skolan och mötas av elaka kommentarer eller stryk eller utanförskap. Eller kanske rädd för att gå hem, till pissfulla eller påtända föräldrar.

Det är knäppt, men så lätt spinner mina tankar iväg. Jag vet inte varför det är så, men trots att det ibland är jobbigt så vågar jag nästan säga att jag även är stolt över min känslighet. För det gör att jag kan känna med andra människor. Att jag har lätt för att läsa av folk. Och detta måste (hoppas jag) även bidra till att jag kan lära mina barn detsamma. Inte att bli överkänsliga såklart. Men att bry sig om och faktiskt se andra människor.

Sen finns det en sak som jag kanske inte behöver lära dom och det är att gråta när dom läser "Mitt bästa tips"- sidan i Allers eller annan tant-tidning. För det gör jag nästan ibland. Ni vet såna där små insändare där folk skickar in sina bästa husmorsknep och fiffiga vardagstips.
Då tänker jag att vilka snälla människor som orkar bemöda sig att skicka in såna grejor. Bara för att tipsa andra, sådär helt genomsnällt och omtänksamt.

Och så börjar jag föreställa mig dessa människor som väldigt ensamma. Ser dom framför mig hur dom sitter vid sitt köksbord alldeles själva och skriver ner sina finurliga tips. Bara för att dom är ensamma och inte har något bättre för sig.

Det skulle också kunna vara så att dom gör detta för att man, om ens insändare publiceras, får en trisslott eller vad det nu är. Så kan det vara. Hoppas det. Så att dom inte sitter där alldeles allena och ledsna och... ja, nu slutar jag innan jag börjar tjuta.


Seg

Idag citerar jag en av Caroline af Ugglas låtar: "Jag känner mig lika sliten som mina jeans.." Fy böveln, vad jag är seg! Måtte detta dygnet gå fort, sen ska jag hem och hålla helg, och skönt ska det bli!


Seg

Idag citerar jag en av Caroline af Ugglas låtar: "Jag känner mig lika sliten som mina jeans.." Fy böveln, vad jag är seg! Måtte detta dygnet gå fort, sen ska jag hem och hålla helg, och skönt ska det bli!


RSS 2.0